A bőrfeldolgozás fejlődésével ugrásszerűen megnőtt a bőrből előállítható ruhadarabok száma. A nagy mennyiségű bőrruha tisztítási technológiája azonban nem követte hazánkban ezt a fejlődést, ugyanis a bőr tisztítása csak néhány típusú bőrnél volt lehetséges. Ezek a tisztítási eljárások - (pl.: ún. „hordózás”), ahol általában fűrészporral vagy más szemcsés anyaggal, különböző oldószerek segítségével tisztítottak, azaz inkább „koptatták” a szennyeződéseket – azonban nagyon sok problémával (pl.: fakulás, kopás, a ruha szálai közt maradt fűrészpor, vagy egyéb oldószer) jártak, nem beszélve a környezetkárosító hatásukról.

Ezekre a problémákra talált megoldást a Suede-Life amerikai bőrtisztítási technológia. A Suede-Life bőrtisztítás ma világszerte a legátfogóbb termékprogramot kínálja. Ennek a Suede-Life bőrtisztításnak a teljes technológiájával rendelkezik a fertődi székhelyű NETTclean Tisztító.

"Suede-Life" azaz "Eleven Bőr". Már a jelentésében is benne van, hogy egy olyan minőséget ígér, kínál ez a technológia, amellyel szinte ismét újjá születik az adott bőrruházat.

Fontos ismérve a Suede-Life technológiának, hogy a világon megtalálható összes fajta bőrből készült ruházati termék tisztítható vele, ha kell, festeni és impregnálni is lehet azokat. Ilyen például: irha, velúr, nappa, nubuc, zsíros- és olajos bőrök, stb...

Az általunk tisztított/festett bőröket már az átvételnél szakemberek vizsgálják át, közben jelezve az esetleges hibákat (pl.: szakadás, folt, gombhiány) a vevőnek, illetve felmérik a bélés- és fazon állapotát is Az észrevételeket minden esetben rögzítjük az átvételi papíron a későbbi félreértések elkerülése végett. Csak ezután következik a Suede-Life bőrtisztítási technológia kiválasztása és alkalmazása az adott bőrtípusnak megfelelően.

Rövid összefoglalás a különböző bőrtípusokról és azok tisztításáról, kezeléséről

A bőr, életkortól és személyiségtől függően mindenkihez illik, így egyaránt alkalmas nem csak a hétköznapi, de alkalmi-, exkluzív öltözködéshez is.

A bőrruházati termékek az esetek döntő többségében nem csak egy, hanem gyakran több, gondosan kiválasztott bőrből készülnek a bőr jellemzőinek megőrzésére törekedve. Ennek ellenére a kiválasztás illetve az összeállítás közben jellegbeli és felületi hibák, csíkok, csipések, foltok előfordulhatnak, amelyek befolyásolhatják a termék minőségét. Ezek azonban korántsem nevezhetők hibáknak, hanem csupán azt bizonyítják, hogy a termék természetes, eredeti bőrből készült, s ezek a jellegzetességek a tisztítás után is változatlanul megmaradnak, így adva különleges, egyedi jelleget a bőrnek.


A Suede-Life bőrtisztítási technológiával kezelt bőrruhák a tisztítás folyamán megkapják azokat az anyagokat, amelyeket a hordás és az időjárási behatások miatt veszítettek el a ruhák, valamint visszakapják természetességüket is és ismét puha tapintásúak lesznek.


Velúrbőr: velúrozó gépekkel kezeljük azokat, hogy a velúrossága és puha, lágy fogása megmaradjon.

Nappabőr: teljes színfelújítást kapnak, ami még jobban megnöveli az értékes bőrruházat élettartamát.

Nubucbőr: a tisztítás után is megőrzik bársonyosságukat, színüket és kellemes tapintásúak maradnak.

Zsíros és olajos bőrök: a tisztítási eljárás folyamán ezek a bőrök is szinte eredeti állapotukba hozhatók úgy, hogy azok típusuknak megfelelő karaktert és tapintást kapjanak.

Különböző nyomott mintájú kombinációk: pl. velúr-nappa kombinációk kezelése is lehetséges, beleértve természetesen a legértékesebb bőröket is.

Irha: speciális technikával, színveszteség nélkül kezelhetők ezek a ruhadarabok.

Szőrme: speciális Suede-Life technológiával mindennemű szőrme tisztítható, beleértve a legértékesebb nerceket is, amelyek akárcsak a többi szőrmetípus, visszakapják eredeti formájukat és fényességüket.

Motoros és egyéb bőrruházat tisztítása

Legyen a bőrruha bármilyen típusú és színösszetételű, a speciális Suede-Life technológiával szinte teljesen eltüntethető a hordásból eredő szag és kopások nagy része. Tisztítás után megmarad a ruha jellege, az ún. impregnálásnak köszönhetően. Ez az eljárás meghosszabbítja a ruha élettartamát, javítja minőségét.

Bőrkiegészítők, táskák, nyakkendők és sapkák tisztítását is vállaljuk.


Ezt a komplett Suede-Life bőrtisztítási rendszert ajánljuk Önnek a Nyugat-Dunántúl több városában is!

Bőr- és Vegytisztító Bt. © 2010
9431 Fertőd, Fő utca 28.
99/370-017; 70/615-95-56
Készítette:
Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás